Redacteur

Als hoofdredacteur en redacteur ben ik verantwoordelijk geweest voor een groot aantal tijdschriften, websites en andere projecten.

Leesbaar Amsterdam. De leesbare citatenkaart van Amsterdam, waarvan ik een van de initiatiefnemers was en redacteur, samen met Erik Nieuwenhuis en Bob Polak. Uit meer dan vijftienhonderd literaire citaten over de stad Amsterdam kozen we zo’n 540 die precies op de plek terechtkwamen waar ze over gingen: ‘Domweg gelukkig in de Dapperstraat.’ ‘Ik ben makelaar in koffie, en woon op de Lauriergracht No 37.’

Tien jaar lang was ik redacteur bij Atlas-Contact voor De Schrijfbibliotheek, waar een kleine veertig schrijfboeken uitkwamen, o.a. van Jan Brokken, Thomas Verbogt, René Appel en Ger Beukenkamp.  Ik begeleidde de auteurs en verzorgde onder andere Storytelling, het Handboek verhalende journalistiek en het Handboek voor schrijvers.

Lange tijd was ik de redacteur van de website van Wieringen Prins Hoveniers in Amsterdam, een van de grootste groen- en boomverzorgers van Amsterdam en omgeving, dat vele groenprojecten voor gemeenten, bedrijven, zorginstellingen en particulieren verzorgd.

Vanaf 1998 heb ik samen met Jabik de Vries de interactieve poëziesite Dichter in het web ontwikkeld, een website van Poetry International waarin scholieren werden aangemoedigd nauwkeurig gedichten te lezen. Met animaties en interactieve vormen van lezen (‘muislezen’) kunnen jonge lezers doordringen in de gedichten van schrijvers als Herman Gorter, Tonnus Oosterhof en K. Michel.