Redacteur

Als hoofdredacteur en redacteur ben ik verantwoordelijk geweest voor een groot aantal tijdschriften, websites en andere projecten.

Leesbaar Amsterdam en Leesbaar Groningen: leesbare citatenkaarten van Amsterdam en Groningen, waarvan ik een van de initiatiefnemers was en redacteur, samen met Erik Nieuwenhuis en Bob Polak. Uit meer dan vijftienhonderd literaire citaten over Amsterdam en stad en provincie Groningen kozen we respectievelijke 540 en 630 die precies op de plek terechtkwamen waar ze over gingen: ‘Domweg gelukkig in de Dapperstraat.’ ”t Is de weg van Lains noar Klooster’, ‘Ik ben makelaar in koffie, en woon op de Lauriergracht No 37’, ‘Kerkje van Fransum’.

Voor Gronings Perspectief, het onderzoeksbureau van de Rijksuniversiteit Groningen, interviewde ik gedupeerden van de gasbevingen en schreef vier verhalen die onder de kop ‘Bewoners aan het woord’ opgenomen werden in het geruchtmakende eindrapport. In mei 2019 verscheen een update over Gaswinning en versterking waarin ik wederom een verhaal redigeerde – nu over iemand die in de versterkingsprocedure zit.

Tien jaar lang was ik redacteur bij Atlas-Contact voor De Schrijfbibliotheek, waar een kleine veertig schrijfboeken uitkwamen, o.a. van Jan Brokken, Thomas Verbogt, René Appel en Ger Beukenkamp.  Ik begeleidde de auteurs en verzorgde onder andere Storytelling, het Handboek verhalende journalistiek en het Handboek voor schrijvers.

Lange tijd was ik de redacteur van de website van Wieringen Prins Hoveniers in Amsterdam, een van de grootste groen- en boomverzorgers van Amsterdam en omgeving, dat vele groenprojecten voor gemeenten, bedrijven, zorginstellingen en particulieren verzorgd.

Vanaf 1998 heb ik samen met Jabik de Vries de interactieve poëziesite Dichter in het web ontwikkeld, een website van Poetry International waarin scholieren werden aangemoedigd nauwkeurig gedichten te lezen. Met animaties en interactieve vormen van lezen (‘muislezen’) kunnen jonge lezers doordringen in de gedichten van schrijvers als Herman Gorter, Tonnus Oosterhof en K. Michel.