Debat over Science Fiction: Fictie? in Groninger Forum

Bij Literatuurfestival Het Grote Gebeuren mocht ik een debat leiden over Science Fiction en Climate Fiction. Hier een verslag van schrijver/sf-deskundige Martijn Lindeboom:

“Gisteren was ik bij Het Grote Gebeuren, hét literaire festival van Groningen, georganiseerd door Noordwoord. Dit jaar was een deel van het programma ingericht voor sciencefiction, dus daar moest ik bij zijn. Het openingspanel ‘Science Fiction: Fiction?’ werd geleid door Louis Stiller en allereerst las Lauren Kleinbussink voor uit haar SF-verhaal ‘De collectie van Fien’, haar afstudeerwerk aan ArtEZ Creative Writing. Daarna kwamen Esther Gerritsen (Gebied 19), Marjan Brouwers (Leegland/ Zonderland) en Vamba Sherif (De komeet) aan het woord. Het was een leuk gesprek, met stukjes voordracht uit de respectievelijke SF-boeken. Vamba las voor uit het verhaal ‘Gloed van de wederhelften’ uit De komeet, dat we samen schreven.
Later op de avond was er een interview met Adrian Tchaikovsky, de Britse auteur van SF en fantasy die nu ook in Nederland aan het doorbreken is. Ik heb zo’n tien van zijn boeken gelezen (hij heeft er nog véél meer, in allerlei subgenres) en ik ben zeer onder de indruk van de diversiteit en creativiteit van zijn werk. Ook hij droeg stukken voor uit zijn Children of Time-serie en werd leuk geïnterviewd.”

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *