Leesbaar Friesland verschijnt op 10 november

Zondag 10 november a.s. wordt Leesbaar Friesland gepresenteerd: de kleurrijke literair-geografische kaart van de provincie Fryslân en de stad Leeuwarden met daarop bijna 600 literaire citaten van meer dan 300 schrijvers, dichters en zangers (m/v).

​Bijna twee jaar lang heeft een team van Tresoar, de stichting Leesbaar Laagland en De Culturele Onderneming gewerkt aan deze literaire plattegrond van de provincie Fryslân met citaten uit romans, verhalen, gedichten en liederen.

Op de kaart zijn de dorpen, straten, wegen, spoorlijnen, rivieren en havens niet vormgegeven met lijnen en kleurvlakken, maar met literaire citaten. Denk bijvoorbeeld aan een citaat van Simon Vestdijk in Vestdijk in Harlingen, Obe Postma en Tsjêbbe Hettinga in Leeuwarden en Gerard Reve in Greonterp.

De provincie Groningen,  de stad Amsterdam en het dorp Bergen gingen Friesland voor met hun eigen literaire kaart.

De presentatie wordt opgeluisterd door Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja, die speciaal voor deze gelegenheid een gedicht schreef. Hij ontvangt ook het eerste exemplaar van de kaart. Literatuurwetenschapper en Leesbaar-redacteur Louis Stiller gaat met hem in gesprek over zijn werk en ervaringen als Dichter des Vaderlands.

Aanmelden bij Lysbert.Bonnema@tresoar.nl.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *