Bodem in beweging: avond over gasbevingen en Overschild op Maarhuizen

In Overschild wordt 80% van de huizen gesloopt vanwege aardbevingsschade. Inwoners van dit dorp gaan op tournee met journalist Louis Stiller, documentairemaakster Saskia Jeulink en fotograaf Gus Drake. Vrijdag 9 juni komen ze met de film ‘Bodem in beweging – Als werelden elkaar raken’, foto’s en debat naar de Enne Jans Heerd op Maarhuizen (bij Winsum). Na vertoning van de film, waarin ook de parlementaire enquête uitgebreid aan bod komt, kan iedereen meepraten. Wat ging er allemaal mis tijdens de afhandeling van de schades en versterkingen? Hoe ontstaat zo’n grote kloof tussen bewoners en bestuurders? En kan het ook anders?

Jeulink maakte de film Bodem in beweging – Als werelden elkaar raken en Drake de fototentoonstelling Close to home, beiden over Overschild. Nu zijn ze op tournee door de regio. Na de film vertellen de inwoners over hun ervaringen. “Het is zeer aangrijpend om die verhalen te horen,” vertelt Louis Stiller. “Zelfs de mensen die nieuwe huizen krijgen, hebben het moeilijk. Want het is niet wat ze gewild hebben.”

Praat 9 juni 20:00 uur mee met Derwin Schorren (was van Groninger Bodem beweging), Saskia Jeulink (maker Bodem in beweging), fotograaf Gus Drake, inwoners van Overschild Cees Wildervank en Klaasje Pen. Muziek: Erwin de Vries, presentatie Louis Stiller. Toegang € 7,-, tickets zijn hier verkrijgbaar.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *