Lancering Actieve Dorpen Aanpak – website voor dorpsinitiatieven

Vanmiddag – do 28 oktober 2021 – om 16:30 wordt de ADA-website van vereniging Groninger Dorpen gelanceerd, waar ik de afgelopen twee jaar aan gewerkt heb, samen met een team van schrijvers, illustratoren en webbouwers. De Actieve Dorpen Aanpak (ADA) is een online stappenplan waarmee je dorpsprojecten kunt bedenken, plannen en uitwerken. Met tal van inspirerende voorbeelden van Groningse dorpsinitiatieven. Presentator Arno van der Heijden neemt ons mee op reis langs drie inspirerende dorpsprojecten, interviewt de makers (waaronder ondergetekende) en gaat in discussie met een groepje bewoners, wethouders en verenigingsbestuurders. De uitzending is vanaf 16:30 te zien via deze vimeolink.

De Actieve Dorpen Aanpak is bedoeld voor bewoners, verenigingsbestuurders, (gemeente-)ambtenaren en andere betrokkenen die dorpsinitiatieven bedenken en uitvoeren en daarmee de leefbaarheid in de Groninger dorpen willen vergroten. Dat doen deze bewoners, verenigingen en gemeentes al op vele plekken – getuige de vele dorpsinitiatieven op de site – maar niet overal. En ook niet altijd overal even succesvol. Door naar elkaar te kijken en van elkaar te leren verwijd je je blik en verhoog je de effectiviteit van je dorpsprojecten, is het kernidee.

De eindverantwoordelijkheid van de site berust bij Groninger Dorpen (Rik Niejenhuis, Nienke Vellema, Gilian Wijnalda), projectleider was Annemarieke Aarts van Bureau van Waarde, design is van Jabik de Vries, de website/techniek was in handen van Dries Arnolds van Pixelstyle, beeld werd gemaakt door Vera Post en de teksten zijn van mijzelf, Annemarieke Aarts, David Inden, Kevin van der Schoor en Pamela Wolters. Het concept werd grotendeels door mijzelf en Annemarieke Aarts bedacht, geholpen door Jabik de Vries.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *