Nieuw schrijfboek, ‘Plot’, begin van serie ‘De literaire gereedschapskist’

Bij uitgeverij Atlas-Contact verscheen vandaag het schrijfboek ‘Plot’ met als ondertitel ‘Bedenk het verhaal achter je verhaal’. Dit boek is het begin van een nieuwe serie schrijfboeken in de Schrijfbibliotheek, onder de titel ‘De literaire gereedschapskist’. Omvang: 128 pagina’s.

Flaptekst: Meer dan een miljoen Nederlanders willen een boek schrijven. Ruim veertig delen lang biedt de Schrijfbibliotheek aspiranten en gevorderde schrijvers ideeën, inzichten en praktische hulp bij het creatief schrijfproces. Louis Stiller, grondlegger van de Schrijf-bibliotheek, biedt in zes nieuwe delen verdere verdieping door zich te richten op de gereedschappen van de schrijver: plot, tijd, ruimte, personage, scènes en show-don’t-tell.

Het eerste deel, Plot, belooft precies zijn titel waar te maken: wat is een plot, wat betekent het voor het schrijfproces, voor de personages, het perspectief en de scène-opbouw, en hoe kom ik van plotten naar schrijven?

Aan de hand van voorbeeld uit literatuur, film, podcasts en games biedt Stiller schrijvers de benodigde praktische handvatten om aan de slag te gaan.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *